Yin bij BouwYin

De yinyoga lessen bij BouwYin hebben zich verdiept met de helende energie van Bouwine: healing yin. Puur zijn met alles wat er is. Soms ook zacht en flowy bewegen met wat er is. Prettig én onprettig. Met Bouwine als vrolijk rustpunt die je meeneemt op reis in je lijf. In de ruim 10 jaar ervaring met lesgeven, en met alle levenslessen op haar pad, ontwikkelt Bouwine zich steeds meer in healing en het volgen van de wijsheid van je lijf. Dat maakt dat elke les weer anders is en dat de lessen dieper doorwerken dan voorheen.

Yinyoga is een hele zachte, ontspannende vorm van yoga. De houdingen zijn vooral zittend en liggend. Er is alle tijd, 3 tot 5 minuten, soms langer, om te ervaren en te voelen wat er verandert als bindweefsel soepeler wordt. Want dat gebeurt er. In yinhoudingen krijgt je lijf tijd en ruimte om dieper te herstellen en te helen. Van spanning, krapte of blokkades. Van iets van kort of langer geleden. Je hoofd hoeft dat niet te analyseren. En dat geeft rust.

In de lessen leer je contact te maken met ongemak. En er ruimte aan te geven. Je leert zachtheid toe te laten, je adem te observeren en de aarde onder je te voelen. Je kunt je steeds meer gaan overgeven zodat je lijf kan loslaten en vrijgeven. Veel yinners ervaren een yinles als een enorme weldaad voor lichaam, geest en ziel met een therapeutisch effect.

Nieuw is dat in de lessen steeds vaker wat zachte, flowy bewegingen worden toegevoegd. Een soort van yindûns noemt Bouwine het ook wel. Dat geeft een andere dimensie aan het water in je lijf waardoor er nieuwe bewegingen mogen ontstaan. Want nadat het lijf/systeem heeft los gelaten en vrij gegeven, is er ruimte voor iets nieuws… En ook dat raakt weer wat aan. Heel interessant.

Alles wordt gegeven in het Fries. Bouwine is er. Met haar krachtige en tegelijk zachte, helende, energie. Ze begeleidt met muziek, klanken, woorden, stilte, haar eigen bewegingen in de ruimte en soms een zachte aanraking. Allemaal om de magie van het zelfherstellende vermogen te ondersteunen. 

Volg je adem, kom tot rust en laat je voeden met healing yin!